En regnig dag som denna bakar jag kanelbullar, för det är fortfarande det allra bästa jag vet. Sen fikar tjejerna i huset bredvid på kanelbullar och saft. Fast jag tycker förstås att de fortfarande ljumma bullarna smakar allra bäst med ett glas kall mjölk till!
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till fingervarmt.
2. Smula i jästen i bunken och rör ut den med degspadet.
3. Tillsätt salt, sirap, kardemumma och nästan allt mjöl.
4. Arbeta degen ordentligt. Täck med bakduk och låt jäsa 1 h.
5. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
6. Kavla ut degen till en rektangel. 30x50 cm.
7. Bred på fyllningen och vik degplattan dubbel.
8. Skär i 2 cam breda remsor och snurra ihop till en knut. Lägg knutarna i bullformar på en plåt. Jäs 1 h.
9. Sätt ugnen på 220 grader.
10. pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugen ca ca 8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar